Η επιλογή του κατάλληλου μέσου προστασίας της αναπνοής είναι αρκετά δύσκολη καθώς υπάρχουν πολλοί παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη σας και ακόμα ότι κυκλοφορούν στην αγορά πάρα πολλά μέσα προστασίας της αναπνοής με αποτέλεσμα να επικρατεί μία σύγχυση. Με τα 4 απλά βήματα, έχοντας απλουστεύσει τον τρόπο, σας διευκολύνουμε να επιλέξετε το κατάλληλο μέσο προστασίας της αναπνοής  με το σωστό επίπεδο προστασίας και άνεσης.

1. Προσδιορίστε τους Κινδύνους

Είτε πρόκειται για δομικά έργα ή αγροτικές εργασίες που απαιτούν ψεκασμό ή άλλον κλάδο, κάθε τομέας έχει τους δικούς του κινδύνους. Το πρώτο βήμα είναι να τους προσδιορίσετε. Ο εργαζόμενος εκτίθεται σε ύλη σωματιδίων ή επικίνδυνα αέρια και ατμούς; Κάντε έναν κατάλογο με όλους τους κινδύνους που σχετίζονται με την προστασία της αναπνοής. Η 3M έχει έναν αριθμό συστημάτων εντοπισμού επιπέδων που μπορούν να σας βοηθήσουν.

2. Αξιολογήστε τον Κίνδυνο

Κατόπιν αξιολογήστε όλο το φάσμα των κινδύνων που σχετίζονται με την αναπνοή. Ποια είναι η πιθανότητα κάθε κινδύνου; Αξιολογώντας κάθε κίνδυνο, μπορείτε να εκτιμήσετε την προτεραιότητα για την πρόληψή του. Εξετάστε αν χρειάζεται επιπρόσθετη προστασία, π.χ. για το δέρμα, τα μάτια, το πρόσωπο, το κεφάλι και το σώμα.

3. Επιλέξτε την κατάλληλη μάσκα προστασίας της αναπνοής

Τώρα που γνωρίζετε τους κινδύνους που μπορεί να απειλήσουν την υγεία σας, μπορείτε να επιλέξετε τις κατάλληλες μάσκες και συστήματα. Η 3M προσφέρει μια ευρεία γκάμα μασκών μίας χρήσηςεπαναχρησιμοποιούμενων μασκών και συστημάτων για την προστασία της αναπνοής. Υπάρχει μια λύση για όλους σχεδόν τους κινδύνους και τις εφαρμογές.

Εκτός από την προστασία, υπάρχουν επίσης δύο άλλοι σημαντικοί παράγοντες που μπορεί να επηρεάσουν την επιλογή σας. Είναι η άνεση και η αποτελεσματικότητα. Με την προηγμένη τεχνολογία φίλτρων, τον εργονομικό σχεδιασμό και τη μοναδική Βαλβίδα Εκπνοής 3M™ Cool Flow™, η 3M διασφαλίζει ότι μπορείτε να αναπνέετε άνετα και αποτελεσματικά.

4. Εκπαιδευτείτε στην Εφαρμογή και στη Χρήση

Τα μέσα προστασίας της αναπνοής είναι ατομικά. Επειδή κάθε εργασία ενέχει τους δικούς της κινδύνους, κάθε χώρος εργασίας είναι διαφορετικός. Βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε πώς πρέπει να χρησιμοποιείτε και να συντηρείτε τα Μέσα Προστασίας της Αναπνοής, για να εξασφαλίσετε αποτελεσματική προστασία της αναπνοής.